Ce sunt și cauze

Osteofitele, cunoscute și sub numele de “ciocuri”, reprezintă creșteri osoase anormale care se dezvoltă pe suprafața oaselor. Aceste proemințe osoase pot apărea în diverse părți ale corpului, dar sunt mai frecvente la nivelul articulațiilor. În acest articol, vom explora ce sunt osteofitele, ce le provoacă și cum pot fi tratate.
 
Ce sunt Osteofitele sau Ciocurile?
  • Osteofitele sunt excrescențe osoase mici care se dezvoltă pe marginea oaselor. Ele sunt, de obicei, asociate cu procese de uzură ale articulațiilor și pot apărea în urma afecțiunilor precum osteoartrita. Osteofitele pot varia în mărime și pot să nu provoace simptome în unele cazuri. Cu toate acestea, în funcție de locația lor și de dimensiune, ele pot cauza disconfort și durere.
Cauze ale Osteofitelor
  • Osteoartrita: Aceasta este cea mai comună cauză a osteofitelor. Osteoartrita este o afecțiune degenerativă a articulațiilor în care cartilajul care acoperă extremitățile oaselor se deteriorează. Ca răspuns la acest proces, organismul poate dezvolta osteofite pentru a încerca să stabilizeze articulația afectată.
  • Leziuni articulare: Traumele sau leziunile la nivelul articulațiilor pot declanșa dezvoltarea osteofitelor.
  • Alte boli articulare: Alte afecțiuni, cum ar fi artrita reumatoidă sau spondilita anchilozantă, pot duce, de asemenea, la formarea osteofitelor.

Simptome și Diagnosticare

Osteofitele pot provoca simptome precum durere, inflamație, rigiditate și limitarea mișcării în articulațiile afectate. Diagnosticarea osteofitelor se realizează de obicei prin intermediul examinării medicale și a testelor de imagine, precum radiografiile sau scanările CT.
 
  • Recomand folosirea plasturilor:Icewave, x39 si glutation direct pe osteofite.