Simtome:

Simptomele glaucomului sunt rare în stadiile incipiente, ceea ce face ca această boală să fie denumită “hoțul tăcut de vedere”. Cu toate acestea, pe măsură ce progresează, pacienții pot experimenta pierderea vederii periferice și, în cele din urmă, orbirea.
 
Factori:

Factorii de risc pentru glaucom includ vârsta înaintată, istoricul familial, rasa (afro-americanii sunt mai predispuși), diabetul și traumatismele oculare anterioare. O evaluare periodică a ochilor, inclusiv măsurarea presiunii intraoculare și examinarea nervului optic, este esențială pentru depistarea precoce a glaucomului.

Tratament:

Tratamentul poate implica medicamente sub formă de picături oftalmice pentru reducerea presiunii intraoculare sau proceduri chirurgicale. Managementul și monitorizarea pe termen lung sunt esențiale pentru a controla evoluția glaucomului.

Este important să se sublinieze că glaucomul este o afecțiune cronică și, în prezent, nu există vindecare. Prin urmare, depistarea timpurie și gestionarea adecvată sunt cheia în menținerea sănătății ochilor. Consultarea regulată a unui oftalmolog și respectarea planului de tratament sunt esențiale pentru persoanele diagnosticate cu glaucom.

 

De lângă cele menționate mai sus recomand plasturii fototerapeutici:Carnosina,Glutation,aeon și x39.