Menopauza este cauzată de scăderea producției hormonilor sexuali feminini, estrogen și progesteron, de către ovar. 

Această tranziție poate fi însoțită de simptome precum bufeuri, transpirații nocturne, schimbări ale dispoziției, modificări ale greutății corporale și schimbări ale texturii pielii.

Prevenirea menopauzei în sine nu este posibilă, deoarece este un proces natural. Cu toate acestea, există modalități de a gestiona simptomele menopauzei și de a menține o sănătate optimă în această perioadă:

  • Stil de viață sănătos: O alimentație echilibrată și exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și la reducerea simptomelor menopauzei
  • Suplimente și terapii alternative: Unele femei recurg la suplimente precum soia, vitamina D și omega-3 pentru a reduce simptomele. Terapiile alternative precum acupunctura sau fitoterapia pot oferi, de asemenea, un anumit confort în gestionarea menopauzei.
În acest caz recomand plasturii fototerapeutici Lifewave:SP6 COMPLETE (aplicat pe piciorul stâng la patru degete deasupra gleznei) și Glutation pe piciorul drept pe același punct.